Fire film der fremmer forståelsen
I Region Hovedstadens projekt ReVUS (Regional Vækst- og Udviklingsstrategi) har en række fødevareentusiastiske aktører gået sammen om at gøre det lettere for lokale producenter at afsætte deres produkter til lokale forbrugere, restauranter og offentlige institutioner.
I Raketfilm har vi været med til at udvikle og formidle projektets resultater og potentialer igennem fire film om producenternes udfordringer, passion og håb. De fire film er en del af en samlet strategi, der skal skabe en diskursændring i forhold til forståelsen af vigtigheden af at købe og forbruge lokale fødevarer.
Fire film der fremmer forståelsen
I Region Hovedstadens projekt ReVUS (Regional Vækst- og Udviklingsstrategi) har en række aktører gået sammen om at gøre det lettere for lokale producenter at afsætte deres produkter til lokale forbrugere, restauranter og offentlige institutioner. I Raketfilm har vi været med til at udvikle og formidle projektets resultater og potentialer.
“Det er netop et projekt som dette, der får mit antropologiske lys til at blinke. Det er et komplekst felt med mange aktører, hvor det i den grad handler om forståelse, overblik og indsigt. Samtidigt handler det om at koge alt den viden ned, så det kan formidles til 2 definerede målgrupper. Det har været en super spændende rejse for os som antropologer og filmskabere.“
Christian Pauli
Strategichef og partner, Raketfilm
Lokal afsætning af kød
Når man er en lille kødproducent, så bliver ens kvæg ofte leveret til en større aftager. Dermed mister man sit opdræt og sin identitet i en stor ukendt pulje.
I denne film, får vi indsigt i udfordringen omkring afsætning af kød fra forskellige perspektiver. Vi hører fra kødproducenten selv, fra kokken og fra slagteren, der alle ønsker at lokalproduceret kød forbliver lokalt.
Samgræsning og naturpleje
En af de største udfordringer for lokale landmænd er afgræsning af deres arealer samt at få føde til deres dyr. Afgræsning skaber en større biodiversitet og denne film undersøger mulighederne for et samarbejde mellem lodsejere og landmænd med dyr, så naturarealerne plejeres samtidigt med at dyrene får noget føde.
I filmen vil du møde både Selma, Hans-Jørgen og Niels, der deler deres viden på området og håb for fremtiden.
Et lokalt mølleri
Bo og Leif er naboer. Leif er bager og Bo er kornproducent, men det er ikke så lige til som det lyder at få Bo’s korn ind i Leif’s brød. Kornmel skal nemlig males på bestemte møller, som ikke findes i lokalområdet.
Sådan var det indtil mølleriet på Grønnessegaard blev til ved hjælp af midler fra ReVUS. I denne film viser vi, hvordan mølleriet muliggør at få korn malet til mel lokalt og dermed bliver brugt direkte i brødproduktion som hos Leif.